Hieronder kan je alle geitjes vinden die permanent bij Bokkenhof zullen blijven wonen. Leer meer over hun karakter, hun gekke streken en waarom we hen zo graag zien.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wil je graag meter of peter worden van één van de Bokkenhof geitjes?

Neem dan even een kijkje op -->  deze pagina.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lowie & Marie

 

Lowie en Marie zijn 2 geitjes van +/- 9 -10jaar oud. Ze zijn al hun hele leven bij elkaar en kwamen eind juni bij Bokkenhof wonen.

 

Lowie is een beetje een deugniet en durft een beetje koppen, maar dat zijn we nu een beetje aan het afleren. Dat is handig, want tijdens hun quarantaine periode komen we veel bij hen in de stal en leren ze ons goed kennen. 

Marie is een klein beetje terughoudend, maar is heel erg braaf. Ze houdt duidelijk van knuffels, maar Lowie komt dan natuurlijk ook om aandacht vragen. :-)

We zijn er zeker van dat deze twee geitjes héél erg blij zullen zijn als ze bij de anderen mogen op de grote weide. 

 

Normaal gezien hebben we de bloeduitslag ten laatste 12-13 juli en als deze negatief zijn, mogen de 2 lieverds op de weide bij de kudde. 

 

Meter van Lowie & Marie: Ellen


Hope, Jack & Jones

Deze familie van mama Hope met haar 2 boklammeren (van 2020) Jack & Jones, zijn bij ons komen wonen eind juni 2021. 

Momenteel zitten deze 3 prachtige geitjes nog in quarantaine, omdat ze ontwormd moesten worden. Het zal dus enkele weekjes duren voor ze bij de grote kudde kunnen, maar dan hebben ze genoeg tijd om aan ons en de omgeving te leren wennen. 

Meter van Hope, Jack & Jones: Nathalie


Jut & Jul

 

Deze twee broers kwamen in juni 2021 naar Bokkenhof. Jul was meteen op z'n gemak en kwam al heel snel om aandacht vragen, maar Jut had iets meer tijd nodig. 

Soms is het wat moeilijk om hun namen uit elkaar te houden, zeker omdat ze de namen al hadden toen ze bij ons kwamen wonen. :) 

Nu weten we echter dat Jut het bokje is met de lichtere kleur, een beetje zoals de "jute" zakken ;-) 

Jul is dan weer erg ondeugend en zijn naam verwijst dan ook perfect naar de Noorse god Jul, die afgebeeld wordt door een geit die tijdens de feestperiode overal kattekwaad uithaalt. 

 

Peter van Jut & Jul: B. Franssen

 


Daisy

 

Daisy is een dwerggeitje van ongeveer 8maand oud. Ze kwam bij ons op Bokkenhof samen met Donald en Filip, op vrijdag 12 april. 

Hoewel ze klein van gestalte is, werd al meteen duidelijk dat ze zich niet liet doen. Ze had 4maand bij 2 ongecastreerde bokjes (Donald en Filip) gestaan en moest dan ook haar mannetje staan. Hoewel wij er vrij zeker van waren dat ze drachtig zou zijn, was dit niet het geval. Er was niets te zien op de echo.

Na enkele weken op de kleine quarantaine weide, mocht ze samen met haar (ondertussen gecastreerde) bokkenvriendjes in de grote weide. 

Daisy bloeide helemaal open en bleek een onbezorgd, speels en lief mieke te zijn. Omdat er zoveel grotere geiten rondlopen, blijft ze in het begin wat op een afstand, maar als je even neer zit, komt ze ook naar je toe om knuffels te vragen. 

Al bij al, een lief maar een beetje voorzichtig mieke dat zich niet laat doen door haar mannelijke soortgenoten. 

 

14-05-2021

 


Donald

 

Donald is een dwerggeitje van ongeveer 8maand oud. Hij kwam bij ons op Bokkenhof samen met Daisy en Filip, op vrijdag 12 april. 

Toen we Donald moesten vangen bij zijn vorige eigenaar, dacht hij daar duidelijk anders over. Hij nam een aanloop en HUP ... zomaar over de omheining heen. Na een halfuur was het ons toch gelukt. Eenmaal thuis zagen we dat zijn oormerken enorme ontstekingen hadden veroorzaakt in zijn oortjes. De huid was 5x dikker dan normaal en vol etter, bloed en wondes.

Die avond de dierenarts nog laten komen om half 9, met een zaklamp in de stal en de oormerken verwijderd. Nu moet alles eerst even genezen, maar het gaat de goede kant op.

Donald komt nieuwsgierig snuffelen, maar vind aaien nog 'n beetje eng. Voor eten is hij altijd wel te vinden. :-)

14-05-2021


Filip 

 

Filip is een dwerggeitje van ongeveer 8maand oud. Hij kwam bij ons op Bokkenhof samen met Donald en Daisy, op vrijdag 12 april. 

 

Filip is een héél klein bokje. Fijn van gestalte, en zo groot als een maltezer hondje. Hij is het meest terughoudenste van de drie, maar als je hem écht wil overtuigen, dan moet je met eten langs gaan. Wortels, brokjes, wat vers gras ... als het maar lekker ruikt. Dan ben je ineens helemaal niet zo eng meer.

 

Deze kleine man is door zijn kleine gestalte wat terughoudender, omdat hij geleerd heeft dat hij lager in rangorde staat in de kudde. Hij doet echter geen vlieg kwaad en 's avond vind hij het heerlijk om rond te crossen in de weide. Dan maakt hij werkelijk van die leuke 'bokken' sprongen. 

14-05-2021


Moestik

 

Moestik, heer en meester van de kudde... en het eten.

 

Er is zoveel om te vertellen over deze knappe man, onze Moestik. Een jonge Toggenburger bok van 1jaar oud die begin 2021 naar Bokkenhof kwam met zijn broer Choco. Midden in de winter. Brr, wat was die sneeuw vies en koud! 

Moestik is zonder twijfel de baas in onze kuddes. Met zijn grote horens en imposante bouw kan dat natuurlijk ook niet anders, maar... vergis je niet. Als de dierenarts er is, is hij ineens nog maar zo groot als een grasspriet. ;-) 

 

Al bij al, een grote kerel, met een klein hartje. 

 

14-05-2021


Choco

 

Choco, onze goedlachse reus die altijd als eerste om knuffels komt vragen in de weide. 

 

Choco is bij ons gekomen in de winter van 2021, in het begin van het jaar toen alles nog grijs en donker was. Hij is momenteel de enige zonder horens, maar gelukkig is hij groot genoeg en kan hij zich verdedigen ten opzichte van de anderen. 

 

Deze grote Toggenburger vindt het allemaal prima, iedereen mag met hem mee eten, zolang er natuurlijk maar eten genoeg is. Als hij eten uit je hand kan komen eten, zal hij daar de voorkeur aan geven. Dat is namelijk toch veel leuker dan uit de voederbak? 

 

14-05-2021


Thelma

 

Thelma en Taco, het duo waarmee alles begonnen is. Thelma kwam bij ons wonen in juni 2018, samen met haar broer Taco. 

Op drie jaar tijd is Thelma enorm aanhankelijk geworden. In het begin zal ze naar vreemden een beetje afwachtend zijn, maar als ze weet dat je te vertrouwen bent, komt ze al gauw vragen om wat knuffels. 

 

Verder is zij naast Moestik ook baas in de kudde. Ze is een middelgroot dwerggeitje van 4jaar dat zeer goed haar mannetje kan staan in een kudde met zoveel bokken. 

 

Thelma is een beetje speciaal onder de geitjes, want hoewel ze graag eet... is ze een kieskeurige eter. Ze lust graag brokjes of vers gras, maar wortels eet ze enkel als je ze vast houdt. Eenmaal die op de grond liggen, zijn ze niet lekker meer. Bieten? Nee, die hoeft ze ook niet, maar een klein beetje appel dan weer wel. :-) 

 

14-05-2021


Taco

 

Thelma en Taco, het duo waarmee alles begonnen is. Taco kwam bij ons wonen in juni 2018, samen met zijn zus Thelma.

 

Taco, onze kleine held. Voor Moestik en Choco er waren, was hij de baas in onze kudde. Daar kwam verandering in toen hij niet meer de grootste was. 

 

Sindsdien is Taco dan ook veel rustiger geworden en komt hij eigenlijk altijd om knuffels en aandacht vragen. 

 

Taco is bij ons het meest gekend om zijn bijnaam "de alleseter". Wortels, korrels, gras, je trui, schoenveters, je haar, ... eigenlijk vind hij alles wel lekker. ;-) 

 

14-05-2021

 


Bieke en Dagobert

 

Momenteel twijfelen we nog of Bieke op Bokkenhof zal blijven. We hebben haar namelijk voorgesteld aan Witje en dat lijkt goed te gaan. Aangezien Witje normaal gezien ter adoptie is, kan het dus zijn dat deze dames samen naar een nieuwe thuis zullen vertrekken. 

 

Uiteraard moeten we dan even kijken dat Dagobert ofwel mee kan, of dat hij hier zijn plekje heeft gevonden bij de kippen en hij dus hier zal blijven. 

 

 

Bij de vorige baasjes van Bieke was het andere geitje gestorven en dus was zij eenzaam. Daarom werd ze vriendjes met eend Dagobert en sliepen ze altijd samen.

 

We konden Dagobert niet meenemen samen in de bench met Bieke, dus gingen we de knappe man de dag erna ophalen.

 

Het was supermooi om te zien hoe ze elkaar meteen herkenden.