Wij zijn Roeland en Noémi. Twee dertigers met een passie voor dieren! Dat geitjes leuke dieren zijn, daar moet niemand ons nog van overtuigen. Voor ons begon het allemaal op 17 juni 2018, met onze eerste twee opvang geitjes: Taco en Telma.

 

Bokkenhof werd opgericht begin 2021 met het idee om ook andere geitjes een thuis te bieden. Geitjes die uit allerlei situaties komen. Een particulier die ze niet meer kan verzorgen, dieren met een beperking, een inbeslagname, maar ook andere geitjes zonder een thuis kunnen bij ons terecht.

 

Geitjes die bij ons toekomen gaan eerst in een speciale quarantaine weide, waar de dierenarts hen nakijkt. We nemen de kosten op ons voor mestonderzoek en ontworming, castratie, bloedtesten, etc. Zodra ze er klaar voor zijn, gaan we op zoek naar een nieuwe thuis voor hen. 

 

Bokjes of miekes die geen nieuwe adoptie ouders vinden, zullen bij ons blijven wonen hier op de hoeve.  De vorige eigenaars krijgen ook de keuze of zij de geitjes permanent bij ons willen laten verblijven, of dat wij voor hen op zoek mogen naar een nieuwe thuis. Als mensen ervoor kiezen om hun geitjes permanent bij ons te laten verblijven, kunnen ze hun avonturen nog volgen op de facebook en instagram pagina. 

 

 

Wij hebben onze opleiding bij het NAC (schapen- en geitenhouderij) afgerond en zijn intussen ook geslaagd voor ons examen!

 

Met deze opleiding hebben we een stevige basiskennis om goed op te hoogte te zijn van ziektes, huisvesting, wetgeving enzo verder. 

 

 Altijd druk in de weer.

 

Naast onze voltijdse job en onze verbouwingen, zijn we ook altijd druk bezig met de geitjes. Zo zijn we momenteel bijvoorbeeld bezig aan de aanleg van een 3de weide en gaan we de draad van de bestaande weides vervangen voor een kleinmazige draad. Zo zijn we zeker dat geitjes er niet in vast kunnen zitten met hun horens. 

 

Hier alvast enkele foto's van de eerste dag werk.