Bokkenhof is een unieke dierenopvang. We zijn meer dan gewoon een dierenasiel voor geitjes.

 

Eén van de dingen die dat bewijzen, is het feit dat niet alle dieren herplaatst worden. Sommige geitjes zullen voor de rest van hun leven hier bij ons op Bokkenhof blijven. Op dit moment hebben we 7 permanente bewoners. Taco, Thelma, Moestik, Choco, Daisy, Filip en Donald. Daarnaast staan er nog 7 geitjes op de wachtlijst die permanent bij ons zullen verblijven.

 

Omdat het onderhouden van de permanente bewoners natuurlijk ook wel wat kosten met zich meebrengt, hebben we beslist om het meter- en peterschap op te starten.

 

Met dit meter- en peterschap kan men een geitje sponsoren dat permanent op Bokkenhof verblijft. Op die manier help je ons om de kosten te dekken voor voeder, medisch onderhoud en huisvesting voor één jaar.

 

Een meter/peterschap bedraagt € 85 per jaar. Je ontvangt van ons een foto van het geitje dat je sponsort, samen met een officieel certificaat en een kleine attentie.

 

Wil je meer weten, of wil je meter of peter worden van een geitje? Stuur ons dan gerust een berichtje via Facebook of via het formulier op de website.

 

 


Geitjes die nog een meter of peter zoeken.


Daisy

 

 

Daisy is een dwerggeitje van ongeveer 8maand oud. Ze kwam bij ons op Bokkenhof samen met Donald en Filip, op vrijdag 12 april. 

Hoewel ze klein van gestalte is, werd al meteen duidelijk dat ze zich niet liet doen. Ze had 4maand bij 2 ongecastreerde bokjes (Donald en Filip) gestaan en moest dan ook haar mannetje staan. Hoewel wij er vrij zeker van waren dat ze drachtig zou zijn, was dit niet het geval. Er was niets te zien op de echo.

Na enkele weken op de kleine quarantaine weide, mocht ze samen met haar (ondertussen gecastreerde) bokkenvriendjes in de grote weide. 

Daisy bloeide helemaal open en bleek een onbezorgd, speels en lief mieke te zijn. Omdat er zoveel grotere geiten rondlopen, blijft ze in het begin wat op een afstand, maar als je even neer zit, komt ze ook naar je toe om knuffels te vragen. 

Al bij al, een lief maar een beetje voorzichtig mieke dat zich niet laat doen door haar mannelijke soortgenoten. 

 

14-05-2021

 


Geitjes die al een peter of meter gevonden hebben.

 

Thelma

 

Thelma en Taco, het duo waarmee alles begonnen is. Thelma kwam bij ons wonen in juni 2018, samen met haar broer Taco. 

Op drie jaar tijd is Thelma enorm aanhankelijk geworden. In het begin zal ze naar vreemden een beetje afwachtend zijn, maar als ze weet dat je te vertrouwen bent, komt ze al gauw vragen om wat knuffels. 

 

Verder is zij naast Moestik ook baas in de kudde. Ze is een middelgroot dwerggeitje van 4jaar dat zeer goed haar mannetje kan staan in een kudde met zoveel bokken. 

 

Thelma is een beetje speciaal onder de geitjes, want hoewel ze graag eet... is ze een kieskeurige eter. Ze lust graag brokjes of vers gras, maar wortels eet ze enkel als je ze vast houdt. Eenmaal die op de grond liggen, zijn ze niet lekker meer. Bieten? Nee, die hoeft ze ook niet, maar een klein beetje appel dan weer wel. :-) 

 

Meter van Thelma: Tamara J. 

 

 

 

 

Donald

 

Donald is een dwerggeitje van ongeveer 8maand oud. Hij kwam bij ons op Bokkenhof samen met Daisy en Filip, op vrijdag 12 april. 

Toen we Donald moesten vangen bij zijn vorige eigenaar, dacht hij daar duidelijk anders over. Hij nam een aanloop en HUP ... zomaar over de omheining heen. Na een halfuur was het ons toch gelukt. Eenmaal thuis zagen we dat zijn oormerken enorme ontstekingen hadden veroorzaakt in zijn oortjes. De huid was 5x dikker dan normaal en vol etter, bloed en wondes.

Die avond de dierenarts nog laten komen om half 9, met een zaklamp in de stal en de oormerken verwijderd. Nu moet alles eerst even genezen, maar het gaat de goede kant op.

Donald komt nieuwsgierig snuffelen, maar vind aaien nog 'n beetje eng. Voor eten is hij altijd wel te vinden. :-)

 

Meter van Donald vanaf 1-07-2021: Els - Arka Horsetraining

Filip 

 

Filip is een dwerggeitje van ongeveer 8maand oud. Hij kwam bij ons op Bokkenhof samen met Donald en Daisy, op vrijdag 12 april. 

 

Filip is een héél klein bokje. Fijn van gestalte, en zo groot als een maltezer hondje. Hij is het meest terughoudenste van de drie, maar als je hem écht wil overtuigen, dan moet je met eten langs gaan. Wortels, brokjes, wat vers gras ... als het maar lekker ruikt. Dan ben je ineens helemaal niet zo eng meer.

 

Deze kleine man is door zijn kleine gestalte wat terughoudender, omdat hij geleerd heeft dat hij lager in rangorde staat in de kudde. Hij doet echter geen vlieg kwaad en 's avond vind hij het heerlijk om rond te crossen in de weide. Dan maakt hij werkelijk van die leuke 'bokken' sprongen. 


 

Meter van Filip sinds 18-05-2021:  Mia Ector

Moestik

 

Moestik, heer en meester van de kudde... en het eten.

 

Er is zoveel om te vertellen over deze knappe man, onze Moestik. Een jonge Toggenburger bok van 1jaar oud die begin 2021 naar Bokkenhof kwam met zijn broer Choco. Midden in de winter. Brr, wat was die sneeuw vies en koud! 

Moestik is zonder twijfel de baas in onze kuddes. Met zijn grote horens en imposante bouw kan dat natuurlijk ook niet anders, maar... vergis je niet. Als de dierenarts er is, is hij ineens nog maar zo groot als een grasspriet. ;-) 

 

Al bij al, een grote kerel, met een klein hartje. 

 

 

Meter & Peter van Moestik sinds 17-05-2021: Eric & Liliane Mertens

Choco

 

Choco, onze goedlachse reus die altijd als eerste om knuffels komt vragen in de weide. 

 

Choco is bij ons gekomen in de winter van 2021, in het begin van het jaar toen alles nog grijs en donker was. Hij is momenteel de enige zonder horens, maar gelukkig is hij groot genoeg en kan hij zich verdedigen ten opzichte van de anderen. 

 

Deze grote Toggenburger vindt het allemaal prima, iedereen mag met hem mee eten, zolang er natuurlijk maar eten genoeg is. Als hij eten uit je hand kan komen eten, zal hij daar de voorkeur aan geven. Dat is namelijk toch veel leuker dan uit de voederbak? 

 

 

Peter van Choco sinds 18-05-2021: Jorne Peetermans

Taco

 

Thelma en Taco, het duo waarmee alles begonnen is. Taco kwam bij ons wonen in juni 2018, samen met zijn zus Thelma.

 

Taco, onze kleine held. Voor Moestik en Choco er waren, was hij de baas in onze kudde. Daar kwam verandering in toen hij niet meer de grootste was. 

 

Sindsdien is Taco dan ook veel rustiger geworden en komt hij eigenlijk altijd om knuffels en aandacht vragen. 

 

Taco is bij ons het meest gekend om zijn bijnaam "de alleseter". Wortels, korrels, gras, je trui, schoenveters, je haar, ... eigenlijk vind hij alles wel lekker. ;-) 

 

14-05-2021

Peter van Taco sinds 17-05-021: Rune