Werkwijze en voorwaarden

 

 

Hoe gaan wij te werk?

 

Bokkenhof is niet super groot, dus we hebben niet elke maand geitjes die een nieuwe thuis zoeken. Daarom hebben we momenteel een kleine wachtlijst voor kandidaat adoptanten.

Geitjes dienen bij ons opgehaald te worden, maar zij mogen pas vertrekken als de nieuwe baasjes hun beslagnummer hebben. Heb je dit nog niet? Vraag dit dan tijdig (2-3maand op voorhand) aan via het DGZ.

 

We vragen een adoptie bedrag van €85 per geitje, ongeacht geslacht.

 

Zo hebben we een kleine extra bij de adoptie van de miekes en kunnen we de (hogere) kosten dekken voor bokjes die nog moeten gecastreerd worden. 

 

Voorwaarden kandidaat adoptanten

 

- U dient een beslagnummer te hebben (aanvragen via DGZ).

- U dient te beschikken over een weide met graasmogelijkheid en water-/winddichte stalling, met ondoorlaatbare bodem (verplicht bij wet).

- Geiten zijn kuddedieren en mogen niet alleen geadopteerd of gehouden worden.

- Geitjes die bij ons geadopteerd worden, vertrekken onder adoptiecontract. Dat wil zeggen dat wij de dieren verder zullen opvolgen en ook als eerste op de hoogte willen gebracht worden als u hen niet kan houden door omstandigheden.

- De dieren zijn 100% uitgesloten voor de fok, melk- of vleesconsumptie. 

- Wees je ervan bewust dat geitjes 15 tot 20jaar oud worden. 

- Wij kunnen vragen om eerst bij u op bezoek te komen, om na te gaan waar de dieren terecht komen. 

 

 

-------------------------------------------------------------

Alle geitjes worden getest op CL, CAE en ParaTBC. Ze kregen ook een mestonderzoek en werden aan de hand daarvan ontwormd. Verder zijn ze allen voorzien van oormerken en werden de hoeven gekapt.

-------------------------------------------------------------

Bent u helemaal overtuigd en wenst u één van de geitjes bij Bokkenhof te adopteren? Neem dan zeker contact met ons op, zodat we u op onze wachtlijst van adoptanten kunnen plaatsen. Hieronder kan u alvast een overzicht vinden van de beschikbare geitjes. 

 

Geupdate op: 14-05-2021

Witje

 

WITJE ZAL IN JULI 2021 NAAR HAAR NIEUWE THUIS VERTREKKEN EN IS NIET MEER BESCHIKBAAR VOOR ADOPTIE. :-)

 

Witje is een mieke, een dwerggeitje van ongeveer 2jaar oud. 

We gingen haar halen samen met Madeleine en Pascale. Helaas werd ze daar niet aanvaard in de kudde, omdat ze er als laatste bij kwam. Ze werd altijd door Madeleine weg gejaagd. Witje had nooit rust en had ook veel minder eten daardoor, dat zien we aan haar vacht en lichaamsbouw. 


Hier op Bokkenhof hebben we deze schat een eigen stukje gegeven, waar ze Pascale en Madeleine toch nog kan zien. Zo is ze niet alleen, maar kan ze wel in alle rust eten en een beetje op gewicht komen. 

 

Op dit moment is ze heel nieuwsgierig als je aan de andere kant van de draad staat, maar eenmaal je bij haar in de weide bent, is ze nog wat onwennig. Ze heeft echter al enorme vooruitgang geboekt de voorbije week, dus dat komt zeker goed. 

We plaatsen Witje liefst bij mensen met een rustige kudde waarin ze aanvaard kan worden. 

Pascale en Madeleine

 

Van Pascale en Madeleine (+/- 8 jaar) weten we dat ze al van kleins af aan samen zijn. Deze twee dames worden dus enkel samen herplaatst.

 

Madeleine zal zich makkelijk laten aaien, maar Pascale is wat schuwer. Zij heeft meer tijd nodig om nieuwe mensen te vertrouwen.

 

Van Madeleine verwachten we wel dat ze dominant genoeg is om ook haar baasje eens te testen :-) Voor dit duo zoeken we dan ook mensen die al geitjes hebben en hier ervaring in hebben.

Buggles en Greetje

 

Deze dames zijn ongeveer 2jaar oud en worden enkel samen herplaatst.

 

Het zijn lieve, nieuwsgierige geitjes, maar ze hebben nog veel geduld en liefde nodig. Op dit moment vinden ze mensen namelijk nogal eng. 

 

Op dit moment oefenen we elke dag met hen, op aanrakingen, geluiden, voederen, hoeven aanraken,...

 

We zoeken voor deze twee schatten dan ook zeer geduldige baasjes die het zien zitten om dat vertrouwen verder op te bouwen.